SF er parat til velfærdsreformer

Mens regeringen på ubestemt tid har udskudt alle reformer, der kan sikre den danske velfærdsstats økonomiske holdbarhed i fremtiden, melder SF sig ...

Slettet Bruger,

24/09/2009

Mens regeringen på ubestemt tid har udskudt alle reformer, der kan sikre den danske velfærdsstats økonomiske holdbarhed i fremtiden, melder SF sig nu på banen med et budskab om, at reformer er helt nødvendige.

"Reformer er en tvungen opgave for økonomisk ansvarlige partier," siger SF's finansordfører, Ole Sohn, ifølge Ritzaus Bureau i et svar til de Radikales leder, Margrethe Vestager.

Vestager har pointereret, at hvis Socialdemokraterne og SF ikke vil sænke marginalskatterne, så det bliver mere attraktivt at arbejde, så må de være med til reformer af f.eks. efterløn og dagpenge. Det afviser Ole Sohn ikke.

"Vi er ikke en del af forliget om efterlønnen. Det er de Radikale, som er en del af det forlig, og dermed har de bundet sig til et dagpenge- og efterlønssystem, der rækker mange år frem. Men vi går ikke til forhandlinger med hverken trusler eller tabuer. Vi har en fælles dagsorden om at reformere samfundet og genoprette den økonomiske holdbarhed, der er skredet under denne regering," siger Ole Sohn til Ritzau.

Han pointerer dog, at SF hellere vil mindske sygefravær via forbedret arbejdsmiljø og motivere fremfor at piske seniorer til at blive lidt længere på arbejdsmarkedet, end at se på dagpenge- og efterlønsindskrænkninger.

[email protected]

Kilde: