SF: Handlingslammet regering

Det er ikke nok at sige, at voldelige unge er forældrenes ansvar

Slettet Bruger,

24/02/2008

Det er ikke nok at sige, at voldelige unge er forældrenes ansvar. Det mener integrationsordfører for SF, Astrid Krag, der savner forslag til konkrete løsninger fra regeringen. Det beretter Jyllands-Posten.

"Statsministeren siger, at optøjer og afbrændte skoler ikke er samfundets skyld, men i stedet forældrenes. Men hvad nytter det, hvis forældrene ikke magter deres ansvar. Så bliver det samfundets ansvar. Det eneste konkrete, vi har set fra regeringen, kom fra velfærdsministeren i går," siger Astrid Krag til Jyllands-Posten og henviser til Karen Jespersens (V) forslag om, at faste voksenkontakter bliver taget op i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i næste uge.

Selv har SF fremsat en 12-punkts handlingsplan, der bl.a. anbefaler rockerstrategi mod gadebander og mandsopdækning af unge kriminelle. Pris: 215 mio. kr.

"Det rene vrøvl"
Den handlingsplan giver velfærdsministeren dog ikke meget for. De fleste af forslagene kan allerede benyttes af kommunerne i dag.

"Det er det rene vrøvl, som kommer fra SF. De fleste af de forslag kan man allerede løse ved hjælp af den eksisterende lovgivning. Det handler om at få kommunerne til at bruge instrumenterne," siger Karen Jespersen, der mener, at SF skal feje for egen dør i spørgsmålet om voldelige muslimske unge.

"SF bærer om nogen hovedansvaret for, at der blev ført en politik op gennem halvfemserne, hvor der var alt for stor tilstrømning. Samtidig ville de ikke være med til at diskutere, hvorvidt integration handler om værdier og holdninger. Selvom de sender nye signaler nu, så tyder meget på, at de ikke har ændret sig en tøddel. 24-årsreglen og værdipolitikken holder de stadig fast i," siger velfærdsministeren til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: