SF-bagland uenige i Villys integrationsudtalelser

Selv SF i øjeblikket rider på en bølge efter et rekordvalg og meningsmålinger, der peger på at partiets fremgang fortsætter, så er det ikke alt hva...

Slettet Bruger,

11/04/2008

Selv SF i øjeblikket rider på en bølge efter et rekordvalg og meningsmålinger, der peger på at partiets fremgang fortsætter, så er det ikke alt hvad Villy Søvndal gør, der vækker begejstring i baglandet. Sidste måneds Søvndal-udtalelser om, at indvandreres medbragte kultur kan forhindre en ordentlig integration, deles ikke af SF's lokalformænd. Det skriver politiken.dk. Avisen har i en rundspørge fået svar fra 58 formænd, hvor 23 er enige med Villy Søvndal, mens 27 erklærer sig uenige i synspunktet.

"Hvis Villy virkelig mener, at kulturen står i vejen for integrationen, så mener jeg, at han er galt afmarcheret. Jeg så gerne, at man ikke kom med sådan nogle statements. Men det er måske en formands opgave," siger en af lokalformændene, Ole Bergmann fra Fredensborg, til politiken.dk.

Søvndal selv har ikke kommenteret kritikken, men gruppeformand Ole Sohn er overbevist om, at der er enighed i partiet, "hvis man går ind i substansen af problemerne.

"Det er selvfølgelig ikke én kultur, der er problemet. Men der kan være kulturelle træk, som er væsentligt forskellige fra vores. For eksempel er vi nået langt med hensyn til ligestillingen i Danmark, og det er der indvandrergrupper, der ikke er," siger Sohn til politiken.dk.

Rundspørgen viser også at mere end hver fjerde lokalformænd synes, at SF's nye EU-politik, hvor man vil afskaffe Danmarks rets- og forsvarsbehold, er en skidt idé.

Dog svarer 98 procent, at de samlet set i høj eller nogen grad er tilfredse med Villy Søvndal.

[email protected]

Kilde: