S-MFere kovender på EU-spørgsmål: Der må være sket en fejl

Slettet Bruger,

22/11/2007

Et stort flertal af danskerne mener ifølge samtlige undersøgelser, at EU-traktaten skal sendes til en folkeafstemning og ikke blot vedtages i Folketinget. Det var derfor et populært synspunkt, 10 nyvalgte socialdemokratiske folketingsmedlemmer indtog, da de op til valget sidste tirsdag erklærede sig "helt enig" i, at de går ind for en afstemning. Men nu da de er valgt erklærer såvel den socialdemokratiske næstformand Nick Hækkerup samt Rene Skau Björnsson, indtil sit ægteskab kendt som Rene Skau Johansen, at der må være sket en fejl. De har nemlig aldrig været for folkeafstemningen. Det skriver Nyhedsavisen.

Rene Skau Björnsson vil, og det har han altså hele tiden villet, afvente juristernes svar på, om en folkeafstemning er nødvendig. Det samme vil Nick Hækkerup, der forklarer, hvordan man kommer til at erklære sig "helt enig" ved en fejl:

"Ved at taste forkert," forklarer manden, der de næste fire år altså skal taste om mange vigtige spørgsmål fra sin folketingsplads.

Hækkerups far, Klaus Hækkerup, der lige som sin søn - og anden søn og svigerdatter - sidder i Folketinget, står dog ved sit oprindelige svar. Og bliver han ved med.

"Hvis man vil øge demokratiet i EU, så er det da mærkeligt, om man ikke skulle spørge folk om traktaten," siger han til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: