Rygeloven er uforståelig

Slettet Bruger,

07/12/2007

"Jeg er forvirret på et højere plan."

Sådan siger konsulent og tilsynsførende hos Arbejdstilsynet Vagn Gøthler til Fyns Amtsavis om den rygelov, han er sat til at administrere.

"Loven er ikke til at administrere, og der er så mange hvis'er i lovteksten, at det er svært at finde ud af, hvor man egentlig må ryge," siger han.

Tilsynet er blandt andet i tvivl, om det er tilladt at holde møder på enkeltmandskontorer, hvor der bliver røget. Sagen er nemlig den, at man godt må ryge på enkeltmandskontorer, hvis det kun er rygeren selv, der opholder sig der.

Men hvad så, hvis der af og til bliver holdt møder på kontoret? Og hvornår er der tale om fast mødeaktivitet? Det er Arbejdstilsynet ikke afklaret om, og derfor har man bedt Sundhedsministeriet om hjælp til at tyde teksten.

"Det er et godt spørgsmål, hvad der forbindes med fast mødeaktivitet. Det ligger inden for de variationer, som vi er ved at undersøge," siger vicedirektør i Arbejdstilsynet Lis Gamborg, der anerkender, at Arbejdstilsynet løbende må i kontakt med Sundhedsministeriet for at fortolke reglerne.

V: Alle sten er vendt
I Venstre står man uforstående overfor Arbejdstilsynets problemer.

"Jeg kan ikke forstå, at Arbejdstilsynet er i tvivl. Jeg synes, at der er skrevet en ganske udmærket vejledning til den her lov. Det er én af de love, som der er arbejdet allermest med, så alle sten er vendt i den her sag," mener sundhedsordfører Birgitte Josefsen.

[email protected]

Kilde: