Rygelov: Arbejdstilsynet skal "bankes på plads"

Slettet Bruger,

05/08/2007

Flere politikere kritiserer Arbejdstilsynets beslutning om ikke at bruge ekstra ressourcer på at håndhæve rygeloven, der træder i kraft 15. august. Arbejdstilsynet har netop overstået en kontrol af restaurationsbranchen, og der er ikke en ny kontrol på tapetet før i 2010.

"Vi har lavet en lovgivning, som bestemmer, at det er Arbejdstilsynet, der på landjorden skal tilse restauranterne, og så må de udføre den opgave. Helt ærligt lyder det som lang tid, hvis de først kommer på kontrolbesøg om tre år, siger sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti, Birthe Skaarup, til avisen.dk.

Skal "bankes på plads"
Også hos De Radikale og Enhedslisten er man utilfreds med udmeldingen.

"Loven gør det strafbart ikke at have en rygepolitik, men den slags bestemmelser er ingenting værd, hvis der ikke er nogen, der tjekker, om det faktisk også bliver gjort. Det betyder jo, at arbejdsgivere selv kan bestemme, om de vil have en rygepolitik," siger
sundhedsordfører Charlotte Fischer fra Det Radikale Venstre til Politiken.

"Arbejdstilsynet har ansvaret for, at loven overholdes. Hvis de ikke selv sørger for et effektivt tilsyn, må de bankes på plads af den ansvarlige minister," siger Jørgen Arbo-Bæhr til tv2.dk.

[email protected]

Kilde: