Ron Paul nummer to i Nevada

Ron Paul fortsætter ufortrødent sin kamp

Slettet Bruger,

20/01/2008

Ron Paul fortsætter ufortrødent sin kamp. Og ved gårsdagens caucus' i staten Nevada var der opmuntring i form af 6.087 stemmer, svarende til 14 procent, hvilket placerede ham på andenpladsen i staten og sikrede ham fire delegerede til de to, han havde i forvejen. Statens suværene vinder blev dog Mitt Romney, der med over halvdelen af stemmerne scorede jackpot og løb med 18 delegerede.

Til gengæld måtte såvel John McCain, Mike Huckabee, Fred Thompson og Rudy Guiliani med henholdsvist 13, 8, 8 og 4 procent af stemmerne altså se sig slået af Ron Paul. Ingen af de fire har dog ført kampagne i staten.

I South Carolina måtte Ron Paul tage til takke med fire procent af stemmerne. Statens primærvalg endte med en sejr til John McCain med 33 procent tæt forfulgt af Huckabee med 30 procent. Et resultat, der endnu engang demonstrerede, at det eneste man kan konkludere om republikanernes præsidentkandidat er, at man intet kan konkludere.

Clinton "vinder" Nevada
Hos demokraterne er spændingen også intakt, omend der er lidt færre kandidater at holde øje med her. Hillary Clinton og Barrack Obama har skilt sig afgørende ud og gårsdagens afstmning i Nevada var ingen undtagelse. 51 procent af stemmerne til Clinton og 45 til Obama. Ikke desto mindre løb Obama med 13 af statens delegerede mod Clintons 12 på grund af de afstemningsområder, han vandt.

[email protected]

Kilde: