Ritt med ny plan for billige boliger

Ritt Bjerregaard tager nu et forslag frem i kampen for at opfylde sit valgløfte om billigere boliger til københavnere

Slettet Bruger,

24/01/2009

Ritt Bjerregaard tager nu et forslag frem i kampen for at opfylde sit valgløfte om billigere boliger til københavnere. Det skriver berlingske.dk. Ritts egen plan om at bygge 5.000 billigboliger er røget i vasken og derfor vil hun nu give de almene boligselskaber lov til at købe tomme ejerlejligheder og leje dem ud til boligsøgende.

"Det er fortsat for dyrt for mange politibetjente, lærere og social- og sundhedsassistenter at købe en passende ejerbolig i København. Samtidig har vi et problem med de mange tomme lejligheder rundt om i København. Når det nu ikke kan lade sig gøre at bygge nyt, hvorfor så ikke lade de almene boligforeninger købe de tomme ejerboliger," siger Ritt Bjerregaard til berlingske.dk.

Forslaget gælder som udgangspunkt kun nybyggeri og kommer ifølge Bjerregaard fordi, priserne er nået ned på et niveau, hvor det giver mening at lade boligselskaberne købe lejlighederne på støttede vilkår.

På Christiansborg erklærer DF sig villige til at undersøge forslaget og også Ritts socialdemokratiske partifæller synes om idéen.

"Det er en god idé, vi har overvejet et stykke tid. Lejlighederne står tomme, og bygherrerne mangler penge. Men vi har ventet på, at priserne kommer ned i et fornuftigt leje. Det skal ikke være noget med, at man går ud og laver en dårlig handel," siger boligordfører Thomas Jensen til berlingske.dk.

Ritt Bjerregaard har sendt et brev til Lars Løkke Rasmussen og Karen Jespersen, hvori hun opfordrer til den nødvendige lovændring.

[email protected]

Kilde: