Regeringen undskylder for vikingernes hærgen

Slettet Bruger,

16/08/2007

Tyskerne har undskyldt for Holocaust. Amerikanerne har undskyldt for slaveriet. Og nu er det så blevet Danmarks tur til at undskylde for vikingerne forbrydelser. Det mener kulturminister Brian Mikkelsen (K), der anser vikingernes krigstogter for at høre til et sort kapitel i Danmarks historie.

Det var i forbindelse med det danske skib Havhingstens ankomst i Dublin, Irland, at den historiske forbrødring fandt sted. Havhingsten er en kopi af et vikingeskib og med sit anløb tirsdag sluttede forsøget på at gøre vores forfædre kunsten efter, når de for 900 år siden krydsede Nordsøen.

"I har tilgivet os"
"I Danmark er vi meget stolte af dette skib, men vi er ikke stolte af de ødelæggelser, som fulgte i kølvandet på vikingerne. Men den varme, vi er blevet modtaget med i dag, viser os, at I heldigvis har tilgivet os, sagde Brian Mikkelsen ifølge Nyhedsavisen til de flere end tusind mennesker, der var mødt op for at se skibet.

I flere britiske medier udlægges kulturministerens ord som en officiel undskyldning fra den danske regering. Hvorvidt der også er planer om at lade vikingernes efterkommere betale erstatning til deres ofres efterkommere, melder historien ikke noget om.

[email protected]

Kilde: