Regeringen parat med undersøgelse af Blekingegadebande-sagen

Justitsministeriet forbereder en undersøgelseskommission om Blekingegadebande-sagen, når PET-Kommissionen i år har afleveret sin rapport

Slettet Bruger,

08/05/2008

Justitsministeriet forbereder en undersøgelseskommission om Blekingegadebande-sagen, når PET-Kommissionen i år har afleveret sin rapport. Undersøgelseskommissionen skal ledes af en dommer, og blandt andet omfatte en advokat og en person med særlig sagkundskab til politimæssig efterforskning. Det oplyser justitsminister Lene Espersen i et svar til Folketingets retsudvalg ifølge politiken.dk.

Kommissoriet for undersøgelseskommissionen vil dog først blive skrevet, når PET-kommissionen er kommet med sin rapport en gang i løbet af året. Lene Espersen tør ikke spå om, hvor lang tid der skal bruges på at undersøge Blekingegadebande-sagen.

"Imidlertid vil jeg gerne understrege, at regeringen lægger afgørende vægt på, at den tid, der går fra PET-kommissionens afgivelse af beretning, indtil der er taget stilling til behovet for yderligere afklaring af Blekingegade-sagen, og en undersøgelseskommission kan være nedsat, bliver så kort som overhovedet mulig," skriver justitsministeren.

Det, der bl.a. ønskes undersøgt, er, hvorfor Politiets Efterretningstjeneste ikke gav sine oplysninger om Blekingegadebandens ageren videre til politiet tidligere, så banden kunne have været stoppet før røveriet af Købmagergades postkontor, under hvilket en ung betjent blev dræbt af et af bandens medlemmer.

[email protected]

Kilde: