Regeringen: Flere på privathospital

Slettet Bruger,

04/12/2007

Danskernes ret til at vælge et privat fremfor et offentligt sygehus, hvis ventetiden overstiger en måned, har hidtil været forbeholdt behandlinger. Men nu skal retten udvides til også at gælde de indledende undersøgelser, der skal til for at diagnosticere. Det fremgår af et kommende lovforslag fra regeringen, kan Berlingske Tidende berette i dag.

"I dag kan der gå lang tid, fra man henvises fra sin egen læge, til man bliver undersøgt på sygehuset. Det her vil sikre flere en hurtigere undersøgelse og behandling," siger Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsen, til Berlingske Tidende.

Udvidelsen af det frie sygehusvalg er den seneste i rækken fra VK-regeringen. For nylig blev grænsen for, hvornår det offentlige havde fået sin chance, sat ned fra to til en måned, når det gælder deciderede behandlinger. Desuden fik patienter, der oplevede en operationsaflysning i det offentlige også ret til at vælge privat behandling. Med den kommende ret til private undersøgelser forventes en stor vækst i antallet af patienter på privathospitaler. Og det vækker bekymring hos Lægeforeningen.

"Grundlæggende er det godt, at patienterne kan blive undersøgt og behandlet hurtigere. Men der er også problemer i det. Som ordningen er nu, kan det blive en meget dyr affære, og det kan føre til en skæv prioritering. Man risikerer på længere sigt at udsulte det offentlige sygehusvæsen," siger Lægeforeningens formand, Jens Winther Jensen til Berlingske Tidende.

Også i venstre side af Folketinget er der utilfredshed med forslaget, som ifølge socialdemokraternes medlem af sundhedsudvalget, Karen Klint, vil underminere det offentliges sundhedsvæsens økonomi.

[email protected]

Kilde: