Radikale vælgere flygter til S-SF

6 ud af 10 vælgere, der stemte på de Radikale ved det seneste folketingsvalg, har vendt blikket mod et andet parti - eller aner ikke, hvor de skal ...

Slettet Bruger,

07/09/2009

6 ud af 10 vælgere, der stemte på de Radikale ved det seneste folketingsvalg, har vendt blikket mod et andet parti - eller aner ikke, hvor de skal sætte deres kryds. Det viser en analyse foretaget for Ugebrevet A4 blandt 270 vælgere, der stemte på de Radikale ved det seneste valg til Folketinget.

Det er især Socialdemokraterne og SF, der nyder godt af vægervadringen fra de Radikale. De to partier står for henholdsvis 32 og 26 procent af stemmetyveriet fra det lille midterparti, mens kun 14 procent af de frafaldne radikale vælgere er vandret til Venstre, Konservative eller Dansk Folkeparti. Resten er i tvivl.

Chefredaktøren for den radikale avis Skive Folkeblad, Ole Dall, mener, at grobunden for en ny radikal storhedstid ligger i en politisk profil nærmere midten af dansk politik og helst med et tydeligt social-liberalt varemærke:

"Der har været en venstredrejning af partiet og en meget stærk fokusering på udlændingepolitikken. Mange vælgere har ikke længere opfattelsen af, at de Radikale er et bredt favnende midterparti. Jeg tror ikke, man har været stærk nok til at formidle det, jeg vil kalde 'social-liberal classic'," siger han til Ugebrevet A4.

[email protected]

Kilde: