Radikale: Fire år mere med danske soldater i Afghanistan

Hvis det står til de Radikale, så skal der her og nu sendes flere danske soldater til Afghanistan, men i 2012 skal de alle hjem, skriver Politiken

Slettet Bruger,

05/04/2008

Hvis det står til de Radikale, så skal der her og nu sendes flere danske soldater til Afghanistan, men i 2012 skal de alle hjem, skriver Politiken.

"Vi har løbende bedt regeringen komme med et svar på, hvad man skal opnå i Afghanistan, før vi kan trække os tilbage. Det svar har vi ikke fået, og derfor kommer vi nu med denne her plan. Vi foreslår, at man styrker indsatsen på kort sigt, så vi kan begynde en tilbagetrækning på langt sigt," siger den radikale udenrigsordfører, Morten Helveg Petersen, til Politiken.

Synspunktet møder voldsom kritik af Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

"Jeg havde forventet, at R ville svigte. De bliver bløde i knæene, når vores operation koster ofre," siger Søren Espersen og fortsætter: "Taleban har et motto, der hedder: Nato har alle ugerne - men vi har tiden. Taleban er ligeglade. De vil gøre os møre. Sådan var det også i krigen mod russerne. Det er præcis den fejl, de radikale begår nu. Vores holdning er, at vi skal blive der, indtil Taleban er nedkæmpet og har overgivet sig, og så kan vi begynde at forhandle om tilbagetrækning. Ikke et minut før."

Det er ellers kun en måned siden, at Søren Espersen udtalte, at Dansk Folkeparti var meget tæt på ikke længere at kunne støtte de danske soldaters ophold i Afghanistan. Han begrundede det dengang med, at den afghanske regering havde udviklet sig i uheldig retning:

"Det, der efterhånden tegner sig, er en fascistisk regering, som af indenrigspolitiske grunde skruer op for de islamistiske toner," sagde Søren Espersen.

[email protected]

Kilde: