R vil have postitiv særbehandling af mænd

Slettet Bruger,

12/07/2007

Næsten 70 procent af de studerende på landets lægestudier er i dag kvinder. Det er for mange, mener De Radikale. Kvindelige lægers specialevalg er nemlig for ensidigt og giver for mange børnelæger og for få kirurger. Derfor foreslår sundhedsordfører Charlotte Fischer nu at øge andelen af kvote 2-studerende på medicinstudierne til fordel for mænd med dårligere karakterer.

"Det er en forkert kurs, vi i øjeblikket ser på lægestudiet, og vi kan ikke bare lukke øjnene for, at det er ved at udvikle sig til et kvindefag. Det her handler ikke om ligestilling, men om at vi har et overordnet samfundsansvar over for sundhedsvæsenet og patienterne for at sikre, at der sker en bredere rekrutering til lægegerningen," udtaler Charlotte Fischer til Berlingske Tidende.

Forslaget, der støttes af Lægeforeningen kommer blandt andet på baggrund af erfaringer fra Syddansk Universitet, hvor man lukker 50 procent af de kommende læger ind på kvote 2. Det har givet væsentligt flere mænd på studiet end på andre medicinstudier i landet. Og selv om VK-regeringen i sin levetid har satset på at reducere optagelser gennem kvote 2, er også Venstres forskningsordfører Torsten Schack Pedersen åben over for forandringer.

"Hovedindgangen er de gymnasiale ungdomsuddannelser, men der skal også være mulighed for at supplere med særlige optagelsesregler. Men vi har også lige strammet op, så unge læger hurtigere kommer i gang med at blive speciallæge, og det vil sandsynligvis også bidrage til, at flere kvinder kommer over i "mandespecialer," mener Torsteen Schack Pedersen.

Også formanden for Folketinges sundhedsudvalg, Birthe Skaarup fra Dansk Folkeparti, erklærer sig positiv over for det radikale forslag.

[email protected]

Kilde: