Qvortrup: TV 2 bruger ikke Thomas Larsen

Af Ole Birk OlesenPolitisk kommentator Thomas Larsen fra Berlingske Tidende, der ikke kun er ansat til at analysere dansk politik for sin avis' læs...

Slettet Bruger,

22/01/2009

Af Ole Birk Olesen

Politisk kommentator Thomas Larsen fra Berlingske Tidende, der ikke kun er ansat til at analysere dansk politik for sin avis' læsere, men også til at markedsføre Berlingske Tidende i de elektroniske medier, er reelt forvist fra TV 2's tv-kanaler. Årsagen er, at han betragtes som en partskilde, der alt for ofte udlægger begivenhederne til statsminister Anders Fogh Rasmussens fordel, erfarer 180Grader.

Thomas Larsen har tidligere haft en fast aftale med Danmarks Radio om at analysere dansk politik i bl.a. TV-Avisen, men den aftale er ophørt. På TV 2's hovedkanal har han p.g.a. aftalen med DR ikke haft sin gang, men han har efter DR-aftalens ophør kommenteret dansk politik på TV 2 News. Det er dog også slut nu, meddeler TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, til 180Grader.

"Som politisk redaktør vil jeg bare sige, at hvis du mener at have iagttaget, at Thomas Larsen ikke optræder på skærmen, så er det en temmelig ædruelig iagttagelse," siger Henrik Qvortrup.

Kan du sige noget om årsagen?
"Nej. Men i øvrigt står jeg ved de betragtninger, jeg kom med i Information i weekenden."

Til Information udtalte Henrik Qvortrup bl.a., at det forekommer ham, "at Fogh har et meget medgørligt medie ved navn Thomas Larsen".

Thomas Larsen kaldte i Information kritikken for "absurd" og skød med skarpt mod Henrik Qvortrup. Bl.a. sagde han, at det er "tragikomisk at se en tidligere chefredaktør for Se og Hør vurdere andres journalistik".

[email protected]

Kilde: