Qvortrup: Politikere skal ikke have lov at tegne rosenrødt billede af deres privatliv

Politikerne bruger i stigende grad de positive sider af deres privatliv til at profilere sig med og til at skrabe stemmer sammen til sig selv

Slettet Bruger,

29/04/2008

Politikerne bruger i stigende grad de positive sider af deres privatliv til at profilere sig med og til at skrabe stemmer sammen til sig selv. Når de gør det, så bør pressen også bore i og skrive om de negative sider, siger Se og Hørs chefredaktør, Henrik Qvortrup, i et interview med Altinget.dk.

"Jeg køber ikke argumentet med, at for at man skal kunne skrive en historie om politikere, skal det have en politisk relevans. Politikere markedsfører sig i stigende grad som alt andet end politikere. De ved godt, at vejen til mange uafklarede vælgeres hjerte er at fremstå som andet end politikere, nemlig som mennesker. Derfor deltager de i danseprogrammer, møder op til premierer og giver følsomme interviews. Jeg køber derfor ikke argumentet om, at politisk journalistik kun handler om politisk relevans. Det har også en betydning at kigge nærmere på politikernes personlighed og moral," siger Henrik Qvortrup, der har en fortid som pressechef for Venstre, før partiet kom i regering i 2001.

Se og Hør har været kritiseret for at bringe en historie om, at finansminister Lars Løkke Rasmussen mellem linjerne i en artikel i Ekstra Bladet er blevet beskyldt for at have haft et forhold til det unge Venstre-folketingsmedlem Sophie Løhde. Men Henrik Qvortrup afviser, at der skulle være noget problematisk i at skrive den historie.

"Vi skrev historien, fordi Ekstra Bladet nogle dage forinden havde viderebragt rygtet om finansministerens utroskab. Det synes jeg var en temmelig god og relevant historie. Historien var relevant, fordi Ekstra Bladet havde skrevet om den, og det er da relevant, at finansministeren beskyldes for at have en affære med et folketingsmedlem, som han har haft tæt samarbejde med," siger Henrik Qvortrup til Altinget.dk.

[email protected]

Kilde: