Politisk flertal imod at inddrive privat gæld

I går kom det frem, at en arbejdsgruppe under Retsplejerådet anbefaler, at staten i fremtiden ikke bare skal hjælpe offentlige, men også private vi...

Slettet Bruger,

08/01/2008

I går kom det frem, at en arbejdsgruppe under Retsplejerådet anbefaler, at staten i fremtiden ikke bare skal hjælpe offentlige, men også private virksomheder med at få inddrevet deres gæld. En ny teknisk løsning gør det nu muligt, at administrationen af gældsinddrivelsen kan ligge hos SKAT i stedet for hos skyldnernes arbejdsgivere. Og det har ændret erhvervsorganisationernes hidtidige modstand. Men på Christiansborg er der ikke flertal for idéen. Det skriver Politiken.

To af de tre partier, der vil kunne skabe flertallet, er ellers til stede. DF's Marlene Harpsøe mener, at man kan stoppe dem, der spekulerer i ikke at betale deres regninger, og også de Konservative er klar til at støtte forslaget.

"Har man 5.000 kroner til gode, koster det over 15.000 at inddrive dem, så mange opgiver, inden de overhovedet kommer i gang med rykkerne. Og det er der mange, som spiller på, når de optager lån. Det her vil føre til, at vi holder orden i eget hus," siger arbejdsmarkedsordfører for de Konservative Knud Kristensen til Berlingske Tidende.

Venstre er skeptiske
Venstres retsordfører, Kim Andersen, siger derimod, at han er "umiddelbart skeptisk". Ordningen vil fratage virksomheder deres ansvar for at være påpasselige med deres udlån, frygter han.

"Det bliver for let at sælge og give kredit til folk, man ellers ikke ville sælge eller give kredit til, hvis man selv stod for at skulle inddrive pengene. Forretninger vil være mere påpasselige med at låne penge ud, hvis de selv har ansvaret for at inddrive dem," siger Kim Andersen til Politiken.

[email protected]

Kilde: