Politikerne vil bruge 10 mia. kr. på ny jernbane fra København til Ringsted

Transportminister Lars Barfoed er nu parat til at bruge ikke mindre end 10 mia

Slettet Bruger,

09/09/2009

Transportminister Lars Barfoed er nu parat til at bruge ikke mindre end 10 mia. kr. på at bygge en helt ny jernbane fra København over Køge til Ringsted i stedet for at bygge et ekstra spor på den allerede eksisterende jernbane, skriver politiken.dk.

"Hvis vi skal opfylde vores trafikpolitiske mål, sikre timedrift mellem de store byer og forbedre rettidigheden, skal vi vælge nybygningsløsningen," siger Lars Barfoed ifølge politiken.dk.

Baggrunden for hans synspunkt er en miljøredegørelse fra Trafikstyrelsen, som anslår, at den nye jernbane, som designes til højhastighedstog med en fart på 250 km/t, ikke alene give langt flere tog til tiden. Den vil angiveligt også have en større positiv effekt på CO2-udledningen end en udvidelse over Høje Taastrup og være mindre generende for togpassagererne, mens arbejdet står på.

Derfor vil også Socialdemokraterne og SF helst have en helt ny jernbane. Dansk Folkeparti er til gengæld imod.

"En ny jernbane over Køge er en sindssyg dyr løsning i denne tid. Ved at udbygge med et femte spor i stedet ville vi have syv-otte milliarder kroner til andre infrastrukturprojekter, som for eksempel en styrkelse af S-banen til Køge," siger Kim Christiansen, trafikordfører for Dansk Folkeparti, ifølge politiken.dk.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: