Politikere vil ikke have gebyrer på mobiltelefoner

"Vi politikere kan jo gøre, hvad vi vil

Slettet Bruger,

03/09/2009

"Vi politikere kan jo gøre, hvad vi vil."

Sådan lyder begrundelsen fra Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, for at politikerne nu skal gå ind og bestemme, hvilke gebyrer mobiltelefonselskaber må opkræve på deres teleydelser. Udsagnet kommer i Berlingske Tidende, efter at han er blevet spurgt, om kunderne ikke bare kan skifte selskab, hvis de er utilfredse. Benny Engelbrecht fortsætter:

"Min tilgang til dette er den samme som på andre områder: Selvfølgelig er vi parat til at regulere, men som udgangspunkt vil jeg gerne sende den fuldstændigt klare opfordring til branchen om, at nu må den godt nok tage sig sammen og få styr på prissætning og transparens. Ellers kommer der regulering - det er jeg ikke bleg for at bruge ... og meget hurtigt."

Og den er Venstres videnskabsminister, Helge Sander, helt med på.

"På baggrund af teleselskabernes tilbagemelding vil jeg tage stilling til, hvad der er behov for at gøre. Det kan være yderligere dialog eller en politisk drøftelse," siger Helge Sander til Berlingske Tidende.

Udtalelserne fra ministeren og Socialdemokraterne kommer, efter at avisen har skrevet om diverse gebyrer på brug af mobiltelefon, f.eks.: 39 kroner for at betale sin regning via PBS. 1,20 kroner for at aflytte sin telefonsvarer. 2,75 kroner for at sende en SMS-besked til et udenlandsk telefonnummer. 500 kroner for at få låst en SIM-låst mobiltelefon op. 7,50 kroner for ikke at have talt for det aftalte månedsbeløb. 100 kroner for at kunne ringe til udlandet. 25 øre pr. kvittering for en afsendt SMS.

De omtalte gebyrer opkræves hver for sig af forskellige selskaber.

[email protected]

Kilde: