Politiforbund om FOA: Der må være en grænse for faglig prostitution

Slettet Bruger,

29/11/2007

Det er ikke bare på Christiansborg, at der er slagsmål om et lønløft i det offentlige. Interne stridigheder mellem de forskellige fagforbund er der nok af, nu melder landets politibetjente og HK'ere sig klar til konflikt, hvis en ekstra lønpulje reserveres til FOA's SOSU-assistenter. Det skriver Berlingske Tidende.

"Der er en grænse for, hvor meget man skal prostituere sig selv som faglig organisation. Jeg har godt lagt mærke til Dennis Kristensens udmeldinger, men både FOA og politikerne spiller hasard med hele vores overenskomstsystem," siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet til Berlingske Tidende.

Han støttes af Kim Simonsen, formand for HK/Kommunal. Den øremærkning af fem milliarder til pleje- og omsorgspersonale, som Dansk Folkeparti er eksponent for, gør det umuligt for de andre fagforbund at forhandle et resultat på plads, og så kommer der konflikt, lyder hans vurdering.

"Det viser, at det ikke går at inddrage politikerne i overenskomstforhandlingerne på den måde, som enkelte fagforbund har været villig til," siger Kim Simonsen.

FOA's formand Dennis Kristensen er dog ikke overraskende uenig i HK og Politiforbundets kritik af hans rolle i den politiske debat. Han tror, det vil blive lettere at indgå forlig, hvis hans medlemmer får de ekstra fem milliarder.

"Sandsynligheden for en storkonflikt bliver reduceret, men jeg kan ikke sige om der er enkelte grupper, som vil gå i strejke," siger Dennis Kristensen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: