Politiet skiltede ulovligt: Tusinder kan slippe for fartbøde

Landets politi skal selvsagt også overholde landets love

Slettet Bruger,

25/02/2008

Landets politi skal selvsagt også overholde landets love. Men det formår man ikke altid, viser en dom fra byretten i Kolding. Her er Henrik Borup blevet frifundet for at køre 114 kilometer i timen trods skilte, der angav 70 kilometer i timen som maksimum. Politiet skal nemlig give en konkret tilladelse, hver eneste gang, der opsættes skilte om lavere hastighed. Men Vejdirektoratet og politiet har i stedet lavet en aftale om en generel tillladelse til skiltning. Dermed var skiltningen ulovlig. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er selvfølgelig kedeligt for den danske stat, at jeg slipper for straf, selv om jeg erkender at have kørt for stærkt. Men myndighederne skal overholde reglerne, ligesom vi andre skal," siger Henrik Borup til Jyllands-Posten.

Han slipper nu for en bøde på 2.000 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Og dommen kan få betydning for mange andre bilister.

"Henrik Borup blev frifundet på en ren formalitetsfejl. Men det kan få vidtgående konsekvenser, hvis skiltene generelt har været sat op i strid med bekendtgørelsen. Det forudsætter imidlertid, at man kan bevise, at der har været tale om en ulovlig skiltning, hvis man skal have penge tilbage fra en bøde," siger Lars Ellegaard fra FDM til Jyllands-Posten.

I 2007 fangede politiets fotovogne cirka 240.000 fartovertrædelser.

[email protected]

Kilde: