Pind: Folkevalgte politimestre

Slettet Bruger,

28/11/2007

De seneste dage har historierne om de mange borgerhenvendelser, som politiet, ikke reagerer på. Eksempler på hvordan indbrud, vold og brandstiftelse ikke er nok til at få en patruljevogn forbi. Det får nu Søren Pind til at anvise en ny metode til at få politiet til at sætte borgernes interesser på dagsordenen.

"Måske tiden er kommet til en demokratisering af politiet? Såvel som vi har folkevalgte borgmestre, der varetager borgernes interesser, kunne det måske være en tanke at demokratisere politimesterembederne," skriver han på sin blog.

Venstrepolitikeren fortæller, at han selv har oplevet et par indbrud. Da han anmeldte det, fik kan svaret, at det havde man ikke tid til. Lige indtil han oplyste sit cpr-nummer.

"Der gik som oftest et kvarter, så stod der et par opdagere. Det er selvfølgeligt godt for mig. Men det virker ikke overbevisende eller betryggende i forhold til spørgsmålet om politiet har ledigt mandskab. Eller i forhold til den almindelige borgerbetjening," mener Pind.

Pind er også klar med et godt bud på, hvorfor der er så mange politiproblemer for tiden.

"Der er i realiteten meget lidt kontrol med, hvad politiet bruger sine offentlige kroner til. Hele den der diskussion om kontrolmageri og minuttyranni har man ikke hørt om i politiet," skriver Søren Pind.

[email protected]
Kilde: