Pia tager til genmæle: Helle er forståeligt julestresset

Slettet Bruger,

22/12/2007

Tonen mellem Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis ledere er knap så idyllisk denne uge som de foregående. I går gik Helle Thorning-Schmidt ud og klandrede DF for ikke at ville udnytte det flertal, der var uden om regeringen for at gennemtrumfe et lønløft til de offentligt ansatte.

"Jeg tror, at det er fordi, at det dybest set handler om regeringens overlevelse, hvis man tager et udgiftskrævende forslag i folketingssalen og stemmer regeringen ned på det," lød det fra Helle Thorning-Schmidt, men få timer efter indløb svaret fra Pia Kjærsgaard.

"Der er ingen - hverken i Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti - der har været indstillet på at tage det i salen. Overhovedet ikke. Tværtimod har der været en klar forståelse om, at det gjorde man ikke. Vi var uenige om, hvem som faktisk skulle have pengene. Vi ville meget gerne målrette dem, helt direkte, og det ville Socialdemokratiet overhovedet ikke være med til," fortalte Pia Kjærsgaard Ritzau.

"bruger os som redningsplanke"
Dronningediskussionen drøner også derudaf i dagens Berlingske Tidende, hvor Pia Kjærsgaard kommer med sit bud på, hvorfor Thorning-Schmidt nu vender sig imod hende.

"Jeg tror bare, hun bruger os som redningsplanke på en dag, hvor hun helt forståeligt er julestresset og presset af baglandet. Hun var jo nok den, der udtrykte størst tilfredshed i tirsdags, da regeringen præsenterede deres plan, men jeg tror, at Helle Thorning-Schmidt har fået så meget kritik fra baglandet og fagforeningerne i de dage, der er gået, at hun reagerer lidt forvirret," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: