Pia K vil ikke ha' "for politiske" spindoktorer

Slettet Bruger,

18/06/2007

Eva Kjer Hansen bør svinge pisken over sin spindoktor og få ham til at holde mund. Sådan lyder det fra Pia Kjærsgaard (DF) til Venstres socialminister. Pia Kjærsgaard mener, at den liberale spindoktor, Christopher Arzrouni, blander sig for meget i den offentlige debat.

"Jeg har den holdning, at en pressechef eller spindoktor skal være anonym. Det virker mærkeligt at se ministres spindoktorer sidde i morgen-tv og debattere deres egne holdninger. Det virker simpelt hen for politisk," siger Pia Kjærsgaard til Nyhedsavisen.

Hun er særligt bekymret for socialministeren, der kan risikere at blive stemplet som "ultraliberal", som da hun på et tidspunkt mente, at det ikke skulle være et mål i sig selv at øge ligheden:

"
Jeg tænkte da dengang, om det var Arzrouni, der havde fået hende til at mene det, når vi ved hvor ultraliberal, han er. Den mistanke kan meget nemt opstå, og det er uheldigt, mener jeg. "

Afviser dobbelmoral
Pia Kjærsgaard mener ikke, at hun er dobbeltmoralsk, fordi hendes egen partifælle
Søren Espersen også debatterede offentligt, mens han var pressechef i Dansk Folkeparti.

"Det var en helt anden situation, for han stillede jo også op til Folketinget," siger hun til Nyhedsavisen - uden dog at afsløre om Christopher Arzrouni kan slippe for hendes kritik, hvis han bliver folketingskandidat.

Hos oppositionen går
Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen,
endnu videre:

"Det handler om at sikre, at hele statsapparatet er adskilt fra politik," siger han.

Socialminister tilfreds med Arzrouni
Christopher Arzrouni siger selv, at han kun diskuterer principielle spørgsmål offentligt.

" Hvis det eksempelvis handler om, om man skal sætte skatten ned nu eller vente til senere, så har man et klokkeklart aktuelt politisk emne. Jeg diskuterer ikke, hvad der foregår konkret i dansk politik," siger han til Nyhedsavisen.

Eva Kjer Hansen ser ingen grund til at følge Pia Kjærsgaards råd, da hun ikke har nogen problemer med Arzrounis udtalelser.

mkr

Kilde: