Pia C kan bringe regeringen i asylmindretal

Pia Christmas-Møller vil i forbindelse med en folketingsdebat om asylansøgere på onsdag fremsætte forslag om, at afviste asylansøgere kan forlade a...

Slettet Bruger,

21/01/2008

Pia Christmas-Møller vil i forbindelse med en folketingsdebat om asylansøgere på onsdag fremsætte forslag om, at afviste asylansøgere kan forlade asylcentrene allerede efter to år i stedet for de tre år, som regeringen og DF nåede til enighed om i sidste uge. Regeringen risikerer dermed at komme i mindretal i sagen, for selv om det ikke er lige, hvad Socialdemokraterne har drømt, så er de klar til at støtte forslaget. Det skriver jp.dk.

"Jeg synes naturligvis, at det er bedre end det, regeringen har foreslået. Vi har selv foreslået et år, men det er en klar forbedring med to år i stedet for tre," siger Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Dam Christensen til jp.dk.

I sit forslag til en vedtagelse vil Pia Christmas-Møller også have pålagt regeringen at indkalde Folketingets partier til yderligere forhandlinger på asylområdet, for "politisk bredde bag en sammenhængende løsning" vil efter hendes mening i sig selv "bidrage positivt bl.a. med arbejdsro og stabilitet", skriver Christmas-Møller på sin blog.

Om regeringen kommer i mindretal afhænger dog af, om de nordatlantiske folketingsmedlemmer vælger at stemme i sagen.

[email protected]

Kilde: