Per Stig: Fitna-trusler er et slag mod ytringsfriheden

Da internetsiden Liveleak

Slettet Bruger,

30/03/2008

Da internetsiden Liveleak.com gav efter for trusler og fjernede Geert Wilderes film Fitna, fra deres hjemmeside, var det et slag mod ytringsfriheden, det siger udenrigsminister Per Stig Møller til Jyllands Posten.

"Man skal bekæmpe ytringer med ytringer. Det er forkert at forsøge at true sig til at lukke en station, fordi man ikke bryder sig om indholdet. Det må man gendrive med argumenter," siger Per Stig Møller.

Fitna lå på Liveleak fra torsdag til lørdag, hvor den blev fjernet efter trusler mod virksomhedens medarbejdere. Filmen kan stadig ses eksempelvis på youtube.com og andre videodelings sites.

Trist beslutning
For Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, var det en trist at beslutningen om at fjerne filmen blev taget.

"For vi må ikke bøje os for presset. Al anstændighed falder væk ved trusler," siger hun. Hun undrer sig over at filmens indhold, giver anledning til så kraftige fordømmelser.

"I betragtning af alle de forlydender, der gik forud, er det da en meget nøgtern film, der bare fremfører fakta," siger Pia Kjærsgaard.

Primitiv propaganda
SF's formand, Villy Søvndal, mener efter at have set brudstykker af filmen, at han ikke kommer til at savne den.

"Men den er i mine øjne ikke stor kunst blot primitivt propaganderende, når den forsøger at sætte lighedstegn mellem islam og terror," siger Søvndal.

"For tiden er det ekstremisterne - såvel ham, der skaber filmen, som dem, der truer - der sætter dagsordenen. Ingen af dem ønsker, at parterne mødes og med respekt for hinanden samarbejder på et demokratisk grundlag, sådan som jeg ønsker," siger Villy Søvndal til Jyllands Posten.

[email protected]

Kilde: