Pensionister blev fanget af skatteindgreb

Slettet Bruger,

13/10/2007

På trods af opfordringer om at handle hurtigt, var der ingen pensionister, der nåede at få pensionen i skattely. Et lynindgreb fra skatteminister Kristian Jensen (V) kom simpelthen for hurtigt, skriver Jyllands-Posten.

Hidtil har danskere kunne rejse til Spanien og Frankrig, hvor de kan få udbetalt deres pension uden at skulle betale de høje danske skatter. Men den danske stat handlede med usædvanlig hurtighed, da man med et indgreb torsdag indførte danske skatteregler for alle fremtidige udlandsdanskere.

"I løbet af den seneste måned har vi haft mange, der har overvejet at skynde sig at flytte derned. Men når det kom til stykket, ville de heller ikke haste det igennem. Derfor nåede de det ikke, så nu kommer de til at betale den dyrere danske skat," siger John Andersen, der er direktør for ejendomsmægleren Sunshineworld, som sælger boliger i bl.a. Spanien og Frankrig, til Jyllands-Posten.

Pensionen kom ikke med
Indgrebet kom så hurtigt, at selv pensionister, der allerede var flyttet til Frankrig, ikke nåede at få deres pensioner med sig, fortæller Care Udland, som rådgiver danskere om at flytte til udlandet.

"Jeg har ca. 10 kunder, der flyttede derned for tre-fire måneder siden, men da vi først blev opmærksomme på den nye lovændring, der var på vej, sidste fredag, kunne vi ikke nå at få gang i udbetalingerne," siger direktør Michael Nielsen til Jyllands-Posten.

Disse pensionister skal nu betale den høje danske skat, og Michael Nielsen vurderer, at de uheldige pensionister må afbryde deres planer om at flytte permanent til Frankrig og i stedet nøjes med et sommerhus i landet.

[email protected]

Kilde: