Oppositionen vil give flere penge til DR

Folketinget er delt på midten i diskussionen om at tilføre flere midler til DR, der hvert år modtager mere end 3 milliarder kroner i licensopkrævni...

Slettet Bruger,

04/01/2008

Folketinget er delt på midten i diskussionen om at tilføre flere midler til DR, der hvert år modtager mere end 3 milliarder kroner i licensopkrævninger. Meget tyder på, at sagen bliver afgjort af hvor løsgængeren, det tidligere medlem af den konservative folketingsgruppe, Pia Christmas-Møller, placerer sin stemme. Det skriver business.dk.

Henvendelsen til regeringen sker på initiativ af Socialdemokratiet, der har opbakning fra Ny Alliance, de Radikale, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

"Efterhånden bliver det mere og mere synligt, at nedskæringerne på DR betyder omfattende kvalitetsforringelser, og det må vel også gøre indtryk på kulturministeren, at både DRs nyhedschef og dramachef råber vagt i gevær," siger socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, til business.dk.

Nedskæringerne, som medieordføreren omtaler, er midler, der er tilført byggeriet af den nye DR-by i Ørestaden fra andre dele af DR's organisation heriblandt programmidler.

Ingen yderligere byrder
Kulturminister Brian Mikkelsen er afvisende overfor at tilfører DR flere midler og henviser til, at koncernen allerede har modtaget 50 millioner kroner i såkaldt overskydende licens.

"Som jeg tidligere har gjort rede for, har jeg allerede hjulpet DR på flere måder. Men jeg tager gerne et møde med oppositionens medieordførere. Jeg vil med interesse høre, om de har forslag med, der ikke øger licensen og ikke pålægger skatteborgerne yderligere byrder," siger Brian Mikkelsen til Business.dk.

Pia Christmas-Møller har ikke været tilgængelig for en kommentar. Hun vil, hvis de Nordatlantiske mandaterne ikke vælger at være neutrale, kunne levere den afgørende stemme.

[email protected]

Kilde: