Obama på retræte

Barack Obama er nu relativt selvforskyldt endnu engang udsat for beskyldninger om at han er for elitær

Slettet Bruger,

13/04/2008

Barack Obama er nu relativt selvforskyldt endnu engang udsat for beskyldninger om at han er for elitær. Det skriver politiken.dk
Forleden kom han med følgende beskrivelse af, hvordan det har påvirket befolkningen i blandt andet Pennsylvania at opleve arbejdsløshed:

"Det er ikke overraskende, at de (er blevet bitre. De klamrer sig til deres våben eller til deres religion eller til en antipati mod mennesker, der ikke er som dem selv, eller til en indvandrerfjendsk indstilling eller til modstand mod udenrigshandel for derigennem at forklare deres frustrationer," sagde Obama ifølge politiken.dk.

Forud for Pennsylvanias primærvalg 22. april blev udtalelserne selvsagt hurtigt fordømt af Obamas rival Hillary Clinton. Og derfor måtte Obama i går forsøge med en udglattende uddybning af kommentaren.

Jeg sagde noget, som alle ved er sandt: At der er en gruppe mennesker i små byer i Pennsylvania, i byer her i Indiana, i min egen hjemby Illinois, som er bitre. Jeg sagde, at når man er bitter, vender man sig mod noget, som man føler, at man kan stole på. Derfor støtter folk retten til at bære våben eller de søger trøst i deres tro og deres familie og deres omgivelse," lød det nu fra Obama.

Iagttagere mener, at udtalelserne kan få afgørende betydning for udfaldet af Pennsylvanias primærvalg.

[email protected]

Kilde: