Obama og Huckabee vinder i Iowa

Vælgerne i den amerikanske delstat Iowa satte gang i det amerikanske præsidentvalg i nat, da de gav den konservative 'underdog' Mike Huckabee en ov...

Slettet Bruger,

04/01/2008

Vælgerne i den amerikanske delstat Iowa satte gang i det amerikanske præsidentvalg i nat, da de gav den konservative 'underdog' Mike Huckabee en overbevisende sejr og den nye dreng Demokraternes klasse, Barak Obama, slog den velolierede Clinton-maskine. Det skriver Wall Street Journal.

Valget var det første i rækken af valg indenfor de to partier, der skal afgøre, hvilke to kandidater, der ender som partiernes nominerede til præsidentvalget.

Hos republikanerne var der valg til outsideren og baptistpræsten Mike Huckabee, der vandt med overbevisende margin til nummer to, Mitt Romney. Fred Thompson satte sig på tredjepladsen hos Republikanerne.

Det var et tæt valg hos Demokraterne. Den tidligere præsidentfrue og New York-senator, Hillary Clinton, var presset i meningsmålingerne op til valget og havde hevet ægtemanden, Bill Clinton, frem af stalden i forsøget på at overbevise vælgerne i Iowa på falderebet. Men lige lidt hjalp det. Hillary måtte se sig slået af både Barak Obama og den tidligere vicepræsidentkandidat for John Kerry, John Edwards.

[email protected]

Kilde: