Nyt hus i Nordvest på tale som autonomhus

Politikerne på Københavns Rådhus har nu udset sit et nyt hus til at rumme de stenkastende og ildspåsættende autonome, som sidste år blev sat ud af ...

Slettet Bruger,

08/03/2008

Politikerne på Københavns Rådhus har nu udset sit et nyt hus til at rumme de stenkastende og ildspåsættende autonome, som sidste år blev sat ud af Jagtvej 69, erfarer Berlingske Tidende.

Angiveligt skulle det være den store modstand i lokalområdet omkring Frederikssundsvejens Skole, hvor over 4.000 naboer til huset har skrevet under på, at de ikke ønsker et autonomhus, som har fået politikerne til at skifte kurs. Men det nye hus ligger mindre end 500 meter fra skolen, og det er således de samme mennesker, som bliver berørt af det.

Det er nemlig kulturhuset på Dortheavej 61 i Nordvestkvarteret, der nu kommet i spil som muligt nyt autonomhus. Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger stammer idéen om Dortheavej fra Bispebjerg Lokalråd, der sent torsdag med stemmerne 13 mod syv besluttede at sige nej til et ungdomshus på Frederikssundsvejens Skole.

"Vi er jo ikke i tvivl om, hvordan stemningen er i forhold til Frederikssundsvejens Skole - det begynder efterhånden at se svært ud. Men alle rundt om bordet er enige om, at der skal findes en løsning, og vi er også klar til at lede efter andre adresser," siger Jesper Christensen, der er gruppeformand for Socialdemokraterne på Københavns rådhus, til Berlingske Tidende.

Kulturhuset på Dortheavej huser i dag en række foreninger, værksteder, galleri og café. Disse aktiviteter skal i givet fald flyttes, og en central kilde peger overfor avisen på, at Frederikssundsvejens Skole kan indrettes til nyt kulturhus.

[email protected]

Kilde: