Nyt billetsystem udskudt igen

Det har indtil videre taget over 10 år og kostet over en halv mia

Slettet Bruger,

25/10/2009

Det har indtil videre taget over 10 år og kostet over en halv mia. kr. at skabe et nyt rejsekort i den kollektive trafik. Billetsystemet er dog langt fra færdigt og derfor udskydes det til 2012. Det kommer samtidig til at koste en kvart mia. kr. yderligere. Det skriver jp.dk.

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, er meget bekymret over udviklingen, men han mener, at det er for sent at stoppe projektet.

"Lige nu har vi ikke så mange andre valgmuligheder end at tro på de nye løfter, fordi der allerede er puttet så mange penge i projektet," siger han til jp.dk.

Den konservative transportminister Lars Barfoed er ikke helt så afvisende overfor en standsning af projektet.

"På et tidspunkt skal vi trække i snoren, hvis de bliver ved med at udsætte projektet. Et eller andet sted skal vi trække en streg i sandet. Men hvor er endnu ikke defineret," siger han, og fortsætter:

"Jeg går hele tiden og taler om, at sagen om rejsekortet ligner sagen om IC4-toget. Jeg synes bestemt godt, at processen kan minde om IC4, og jeg kan ikke acceptere, at man bliver ved med at udskyde tingene."

SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr er også træt af projektets evindelige udskydelser og ekstraregninger, som hun mener, er kendetegnende ved statslige selskaber.

"Det er en skandale. Rejsekortet skulle have været færdigt i 2009. Men det er som om, at når det handler om statslige selskaber, kan man godt tillade sig at sove i timen," siger hun til jp.dk.

Det bliver muligt for politikerne at annullere projektet, når Folketingets finansudvalg skal godkende den nye ekstraregning.

[email protected]

Kilde: