Ny tv-manipulation - nu fra TV2

Slettet Bruger,

25/09/2007

"Sådan er hverdagen på Nørrebro. Udbrændte biler." Sådan siger en af hovedpersonerne i TV2's dokumentarfilm om Muhammedkrisen, "Mig og Naser", der ruller over skærmen i aften. Men klippet blev optaget flere måneder efter Muhammed-krisen, og ifølge politiet blev der ikke brændt nogle biler af i den forbindelse. Bilen i klippet brød i brand efter et motorstop, beretter Nyhedsavisen, som har kigget programmet nærmere i sømmene.

Klippet kan let få seerne til at tro, at bilen blev sat i brand af vrede muslimer, og dermed give indtryk af, at Muhammedkrisen i Danmark var mere dramatisk, end den faktisk var. Det mener flere tv-dokumentarister, blandt andre journalist og mediekritiker Erik Valeur.

Overdramatisering
"Det er dybt manipuleret. Seeren tror selvfølgelig, at den brændte bil har noget at gøre med Muhammedkrisen eller truslerne mod Naser Khader. Filmen får det til at se ud som om, der var mere ballade om Khader, end der i virkeligheden var," siger Valeur.

Filmen følger den
38-årige Amina Ahmed, tidligere medlem af Demokratiske Muslimer. Og ifølge instruktøren, Cathrine Asmussen, skal klippet blot vise Amina Ahmeds dagligdag på Nørrebro.

"Det her handler om at fortælle, hvordan hovedpersonen selv oplever det at bo på Nørrebro," siger Cathrine Asmussen, instruktør hos produktionsselskabet Easy Film, der har lavet filmen.

Instruktør: "Ikke bevidst manipulation"
Hun afviser desuden, at seerne kan få det indtryk, at bilen blev brændt af under Muhammedkrisen, selvom scenen optræder i afsnittet "Under Muhammedkrisen vokser konflikten".

"Jeg tror, de færreste vil drage den konklusion, medmindre Nyhedsavisen gør dem opmærksom på det. TV2 har godkendt det, ingen har rynket på næsen over det. Det er ikke bevidst manipulation," siger
Cathrine Asmussen.

TV2 kalder sammenhængen for "uheldig" og vil nu se sekvensen igennem igen.

[email protected]

Kilde: