Ny miljøvismand ikke begejstret for vindmølleprojekter

Slettet Bruger,

02/07/2007

Vi er så stolte af dem. Ikke mindst politikerne som konstant står på spring for at opfylde Vestas drømme om nye byggeprojekter. Men nu ser det ud til, at en mere nuanceret debat om vindmøllerne er på vej. Eirik Schrøder Amundsen er den nye vismand på miljøområdet i Danmarks Økonomiske Råd, og han vil ikke forholde sig ukritisk til vindkraften, skriver Børsen.


"Med hensyn til vindmøller er det vigtigt at holde sig for øje, at Danmark allerede har verdens største andel af vindkraft, og at det kan blive meget dyrt at udbygge med endnu mere," siger den 58-årige norske miljøøkonom.

Schrøder peger på import af energi fra lande med atomkraft som et billigt alternativ til de ressourcekrævende byggeprojekter, hvis man samtidig skal leve op til CO2-kvoterne.

Se nuanceret på atomkraft

"Før Danmark kaster sig ud i en alt for storstilet udbygning af den allerede omfattende danske vindkraft, bør det nøje overvejes, hvad der ligger af muligheder for øget import af billig CO2-fri el fra de nordiske og tyske el-markeder," siger han til Børsen og understreger, at der også er ulemper ved A-kraft såsom affaldsproblemet. Men at det er vigtigt at se nuanceret og sagligt på sagen.

"Der er ikke nogen lande, som i dag på forhånd bør afskrive atomkraft, når de beregner gevinster og omkostninger ved forskellige måder at opfylde deres CO2-målsætninger på," lyder beskeden til Børsen.

Om sin egen forestående indsats for at levere faglige input i miljødebatten siger han:

"Jeg vil i høj grad have fokus på omkostningerne ved miljøindsatsen og effektivisering og på, hvordan man kan nå miljømålene for færrest mulige ressourcer."

hsh

Kilde: