Ny V-borgmester: Det tager mindst 6 år at slå Ritt

Slettet Bruger,

14/08/2007

Når den nye nummer et for Venstre i København, Pia Allerslev, den 1. januar 2008 overtager borgmesterstolen fra Martin Geertsen, bliver den store udfordring at udfordre det socialdemokratiske magtmonopol i hovedstaden. Men ingen skal regne med, at Ritt & co. bliver slået af tronen lige med det samme.

"Jeg forestiller mig ikke at kunne vælte Ritt Bjerregaard om to år - min målsætning er af meget længere karakter. Der går seks år og måske mere," siger Pia Allerslev til politiken.dk.

Selvom valget til posten som Venstres spidskandidat først finder sted ved et opstillingsmøde til foråret, tyder den massive opbakning til Allerslev på, at det bliver hende, der skal lede Venstre i næste valgkamp. Således skrev Jesper Schou Hansen, der er medlem af Borgerrepræsentationen for Venstre, i en pressemeddelelse tidligere på dagen, at opbakningen til Allerslev var enstemmig.

Jesper Schou Hansen mener også, at det er for tidligt at tale om at slå Ritt Bjerregaard.

"Nu kan det handle om, at Pia Allerslev står i spidsen for Venstre og ikke alt det snak om, at man skal kunne slå Ritt Bjerregaard. Venstre har 7 mandater og Ritt Bjerregaard næsten tre gange så mange. Og der findes ingen, der pt. kan slå Ritt Bjerregaard. Så den snak er nu aflivet," siger Jesper Schou Hansen.

[email protected]

Kilde: