Ny Alliance overvejer flere grønne afgifter

Slettet Bruger,

10/07/2007

Ny Alliance vil gerne overveje højere afgifter på miljøbelastende forbrug, fremgår det af partiets seneste debatoplæg.

"Vi skal ikke bare indføre afgifter bare for at gøre det, men vi bør se på mulighederne for at adfærdsregulere forbruget. Og det skal ses i sammenhæng med vores ønske om samtidig at sænke skatten på arbejde," siger Gitte Seeberg (NA) til Information.

Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo vil ikke kommentere forslaget før der er kommet kød på det.

"Jeg vil tage stilling, når de kommer med noget konkret, men dette er ikke et gennemarbejdet forslag. Det skal konkretiseres, og det bliver det ikke her," siger han.

Delebiler skal belønnes
Hos Socialdemokraterne understreger medlem af miljøudvalget Mette Gjerskov, at partiet ikke har nogen planer om at gå imod skattestoppet. Men efter et valg og en reform af skatte- og afgiftssystsmet er åben for at se på miljøaspekterne: "Og heri indgår naturligvis også de grønne afgifter," siger Mette Gjerskov.

Når Ny Alliance i august forventer at lancere deres partiprogram, håber de på at have nogle konkrete forslag til deres miljøpolitik. Gitte Seeberg peger på, at ny teknologi kan gøre det muligt at indføre en kørselsafgift - også kaldet roadpricing - hvor delebiler belønnes.

"Det kan eksempelvis ske ved at sætte afgifterne ned, hvis man kører sammen," siger hun og henviser blandt andet til USA, hvor samkørsel giver adgang til en særlig vejbane, hvor kun biler med flere passagerer må køre.

[email protected]

Kilde: