Ny Alliance-top har taget mundkurv på

Mens medierne lystigt kan berette om vigende opbakning til partiledelsen, og hvor meningsmålinger sender Ny Alliance langt unders spærregrænsen, så...

Slettet Bruger,

05/01/2008

Mens medierne lystigt kan berette om vigende opbakning til partiledelsen, og hvor meningsmålinger sender Ny Alliance langt unders spærregrænsen, så holder Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg lav profil. Og det helt bevidst, beretter Fyens Stiftstidende. Ifølge avisens oplysninger har de tre partistiftere nemlig givet hinanden hånden på, at ingen af dem må udtale sig om partiets kritiske situation.

Og det er ikke en strategi, der får de store rosende ord med på vejen af politisk kommentator på Ekstra Bladet, der kalder det "en takisk dumhed af meget stort format".

"Konsekvensen er, at nu kommer alle musene på bordet og får frit spil til at lufte alle frustrationer. Jeg mindes faktisk ikke, at der er nogen politisk leder de seneste 20 år, der på den måde er gået under jorden, mens deres parti var i så voldsom krise," siger Hans Engell til Fyens Stiftstidende.

Beslutningen om ikke at udtale sig skulle angiveligt være taget på et møde i går. Hans Engell har to mulige bud på Ny Alliances tavshed.

"Enten er det, fordi de nu er så rådvilde, at de simpelt hen ikke har et svar på kritikken. Eller også er Naser Khader, som er et følelsesmenneske, stadig meget personligt berørt af nederlaget ved valget og den sidste tids ballade. Uanset er han nødt til at stå frem, ellers risikerer han, at Ny Alliance går ned med ham," forudser Hans Engell.

Rene La Cour Sell, der tidligere har kritiseret ledelsen for at sætte mange mandater over styr i valgkampen, bakker dog op om Ny Alliances top.

"Det er rigtig set af stifterne. Alt hvad der foregår i øjeblikket handler om alt mulig andet end politik, og det er klogt ikke at bidrage til spekulationerne, siger La Cour Sell til Fyens Stiftstidende.

[email protected]

Kilde: