Ni ud af ti børn, som tvangsfjernes i København, kommer fra indvandrerfamilier

90 procent af alle tvangsfjernelser i Københavns sker i familier med anden etnisk baggrund, skriver Politiken

Slettet Bruger,

27/03/2008

90 procent af alle tvangsfjernelser i Københavns sker i familier med anden etnisk baggrund, skriver Politiken.

Integrationskonsulent og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for de Radikale Manu Sareen mener, at det høje tal er udtryk for, at man i kommunen ikke længere ser gennem fingre med sociale problemer blandt indvandrere.

"Hvor absurd det end lyder, er tallet lidt glædeligt. Vi har i mange år set, at man har forvekslet sociale problemer med noget kulturelt. Så tallet viser, at der nu bliver kigget på det sociale element. Det er glædeligt," siger Manu sareen til Politiken.

Formanden for Københavns Kommunes Børne- og ungeudvalg, Jette Bergenholz Bautrup fra Socialdemokraterne, er enig i den vurdering.

"I Københavns Kommune mener sagsbehandlerne ikke, som de har gjort tidligere, at det er os, der ikke kan forstå deres kultur. Vi er ikke længere berøringsangste," siger hun.

I Århus var under en tredjedel af tvangsfjernede børn i 2007 fra indvandrerfamilier, men det skyldes ikke berøringsangst, lyder det fra Århus.

"Det skyldes, at kommunen har sat ind med tidlig hjælp til udsatte indvandrere, før problemerne i familierne bliver så alvorlige, at man må tvangsfjerne børnene," mener socialdemokraten Ango Wither, der er formand for Børne- og Ungeudvalget i Århus Kommune.

[email protected]

Kilde: