Ni danskere døde i kø til intensivafdelinger

Sidste år døde ni patienter af hjertestop på danske sygehuse, fordi der ikke var plads til dem på hospitalernes intensive afdelinger

Slettet Bruger,

05/05/2008

Sidste år døde ni patienter af hjertestop på danske sygehuse, fordi der ikke var plads til dem på hospitalernes intensive afdelinger. Det fremgår af indberetninger til Sundhedsstyrelsen, skriver Nyhedsavisen.

I stedet for at lægge patienterne på intensivafdelinger, hvor der holdes elektronisk øje med patienterne om natten, blev de lagt på almindelig hospitalsafdelinger. Næste morgen var de døde, fordi der ikke blev slået alarm ved hjertestop.

"Jeg synes, at det er forfærdeligt, at det sker. Og det er forfærdeligt, at der netop i Danmark - hvor vi priser os af vores sundhedsvæsen - ikke er plads nok på intensiv-afdelingerne, så patienterne ender på stuer, hvor sygeplejersker ikke kan føre tilsyn," siger kontorchef Anne Mette Dons fra Sundhedsstyrelsens tilsynsafdeling til Nyhedsavisen.

Både Socialdemokraterne og SF mener, at regeringen har givet for få ressourcer til intensiv-afdelingerne.

"Fokus er på, at hospitalerne skal lave flere operationer, for det er let at måle og veje. Men det gør, at de medicinske afdelinger, heriblandt de intensive afdelinger, får færre ressourcer. Det skævvrider sundhedsvæsenet," siger SF-sundhedsordfører Karl H. Bornhøft.

Men Venstres sundhedsordfører, Preben Rudiengaard, mener, at han kan afvise kritikken.

"Ni dødsfald kan vi på ingen måde acceptere. Men det er altså regionerne, der skal administrere det her bedre," siger han til Nyhedsavisen.

Regionernes formand, socialdemokraten Bent Hansen, vil mødes med lægerne om sagen og vil ikke udtale sig, før det er sket.

[email protected]

Kilde: