Narkohunde skal sikre stoffri diskoteker

Slettet Bruger,

21/09/2007

En hund med næse for narko. Det er natklubbernes nye våben i kampen mod stoffer. En række diskoteker i diskotekskæden Craizy Daisy har anskaffet sig en narkohund med fører til at stå i døren.

"Basso markerer med det samme, når den kan lugte ulovlige stoffer, og den er ligeglad med, om det er en skøn pige med store bryster. Har hun stoffer, så ryger hun ud af køen, og vi tilkalder politiet," siger Nicolai Hummelhoff, medejer af diskotek Crazy Daisy i Skjern, til Nyhedsavisen.

Den specialtrænede narkohund Basso har travlt, og må ofte have hjælp fra to ekstra narkohunde fra Sjælland.

Forlader køen ved synet af narkohund
"Vi bliver kimet ned af diskoteker hovedsageligt i Jylland, der vil af med deres narkoproblem. Der findes ikke en mere effektiv måde at spore stoffer end en hunds lugtesans," siger Ole Schriver fra Jysk Vagt- og Hundetjeneste, der fortæller, hvordan nogle gæster forlader køen, så snart de ser narkohunden.

Der er tale om et helt igennem privat initiativ fra diskotekernes side, motiveret af kampen om kunderne - og deres penge.

"Vi natklubejere vil helst holde stofferne ude, da de gør gæster voldelige. Vi tjener flest penge, når folk bare har en sjov aften," siger Nicolai Hummelhoff

Gymnasier er forbeholdne
En undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen fra 2004, hvor man spurgte i tre niendeklasser, viste, at tre procent havde prøvet amfetamin, tre procent ecstasy og 23 pct. røget hash. Og det er da også på gymnasierne og ungdomsklubberne, at Jysk Vagt- og Hundetjeneste, der står for narkohundene, ser et marked.

"I starten kan vi komme til gymnasiefester, og siden i hverdage, hvor unge i dag kan sniffe stoffer på skoletoiletter. Vi taler med flere interesserede gymnasier. Men de tør ikke rigtigt, fordi de så signalerer, at de har narkoproblemer," fortæller Ole Schriver.

[email protected]

Kilde: