Narko i skoletasken

De hårde stoffer har fundet vej til nordjyske folkeskoler

Slettet Bruger,

14/04/2008

De hårde stoffer har fundet vej til nordjyske folkeskoler. Politiet fortæller om skolebørn, der handler med stoffer for at finansiere eget forbrug.

"Så sent som i sidste uge fandt vi en pose med to gram amfetamin i et lokale på en folkeskole i Hjørring," fortæller Torben Jørgensen, der er SSP-medarbejder ved Hjørring Politi.

Han ser børn helt ned til 13-års alderen, der sælger hårde stoffer til deres jævnaldrende, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Torben Jørgensen er ikke alene med sin viden om narko blandt børn. Han bliver bakket op af SSP-medarbejder ved Hobro Politi, Flemming Vibæk.

"Vi ser småpushere på 14-15 år, der sælger for at understøtte deres eget forbrug. Det er farligt, fordi det betyder, at det er tættere på skolen," vurderer Flemming Vibæk.

For nylig hentede Hjørring Politi en 13-årig pige fra en fest, som var kraftigt påvirket af stoffer:

"Det viser sig, at hun har haft et narkomisbrug gennem et halvt år, og forældrene anede ingenting."

NORDJYSKE har talt med to 18-årige gymnasieelever, som begge har stofferne tæt inde på livet. Den ene startede pusherkarrieren i en meget tidlig alder:

"Da jeg var 13 fandt jeg ud af, at jeg sagtens selv kunne sælge stoffer, og på den måde tjene til eget forbrug," fortæller gymnasieeleven "Martin", der stadig handler med narko.

[email protected]

Kilde: