Nørrebroborgere sagde fra overfor vold og hærværk

Slettet Bruger,

07/09/2007


Med slagord som "Nok er nok" og "Reclaim the streets - vi bor her faktisk" gik vrede Nørrebroborgere i går på gaden i en demonstration vendt mod de venstreekstreme, der de seneste måneder har optrappet vold og hærværk i bydelen i forsøget på at få kommunen til at give dem et nyt "ungdomshus".

"Vi er trætte af at være taget som gidsler i deres sag," forklarer Maria North til Berlingske Tidende.

Og det er hun ikke ene om. På Nørrebros Runddel, der ligger 50 meter fra tomten, hvor det tidligere ungdomshus lå på Jagtvej 69, stod de godt 500 demonstranter og råbte slagord, da de blev passeret af en de 69 små-demonstrationer arrangeret af sympatisører for Ungdomshuset.

Fredeligt møde
Til trods for at beboerne i seks måneder til tider har boet i, hvad der må betegnes som en krigszone, forløb mødet med de venstreekstreme fredeligt. Der opstod en smule skubben og puffen, og der udveksledes ukvemsord, men de autonome fik lov at forsætte deres demonstration med kurs mod Blågårdsplads.

Der havde ellers hersket tvivl om, hvor mange, der ikke ville møde op af frygt for vold og repressalier fra de venstreekstremes side. Men utilfredsheden og frustrationen vandt over frygten, og i går vendte de altså afmagten ryggen, og forsøgte at råbe fornuften op.

[email protected]

Kilde: