Muslimer advarer: Udvisninger kan føre til "uovervejede handlinger"

Den forestående udvisning af to tunesere med opholdstilladelse i Danmark, som sigtes for attentatplaner mod tegneren Kurt Westergaard, kan føre til...

Slettet Bruger,

13/02/2008

Den forestående udvisning af to tunesere med opholdstilladelse i Danmark, som sigtes for attentatplaner mod tegneren Kurt Westergaard, kan føre til "uovervejede handlinger" fra muslimers side, lyder det fra Islamisk Trossamfund.

"Det Islamiske Trossamfund har arbejdet hårdt for at begrænse enhver form for uovervejet handling i Danmark under selve JP-krisen. Vi har været i stand til at udøve en vis form for kontrol. Vi er bange for at vi kommer til at miste den kontrol, hvis ikke denne form for undertrykkende handlinger stopper," kan man læse i en pressemeddelelse fra den muslimske menighed, der har moske i Københavns Nordvest-kvarter.

Samtidig udtrykker Islamisk Trossamfund undren over, at flere medier har valgt at trykke Kurt Westergaards tegning, efter at attentatplanerne ifølge politiet er blevet afsløret.

"Hvad Det Islamiske Trossamfund i samme åndedrag kan undre os over er at medierne, til trods for at der ingen sag er, stadig vælger at trykke tegninger. Det Islamiske Trossamfund er ikke imod ytringsfrihed, men vi er meget imod forsætlig undertrykkelse af det muslimske mindretal i Danmark," står der i pressemeddelelsen.

[email protected]

Kilde: