Muhammed-tegning i valgkamp med DF

Slettet Bruger,

25/10/2007

Når Dansk Folkeparti under valgkampen skal tiltrække stemmer, bliver det med Muhammeds hjælp. Eller i hvert fald med en tegning af ham. Under overskriften "ytringsfrihed er dansk, censur er det ikke" ses en tegning af den turbanklædte mand således ved siden af en smilende Pia Kjærsgaard. Det skriver Nyhedsavisen.

Pia Kjærsgaard ser annoncen som et slag for ytringsfriheden, som muslimske leder krænker, når de vil forbyde tegninger af Muhammed.

"Jamen, hvorfor skulle vi ikke gøre det? Er det forbudt? Tværtimod var det takket være Muhammedkrisen, at vi talte om den ytringsfrihed, vi var i færd med at miste. Vi skal hele tiden holde fast i de værdier og ikke være bange. Selvcensur er af det onde," siger Pia Kjærsgaard til Nyhedsavisen.

Vil tie den ihjel
Islamisk Trossamfund har dog ingen planer om at politianmelde Dansk Folkeparti, som man gjorde med Jyllands-Posten. Faktisk vil man ikke engang værdige annoncen en kommentar.

"Pia Kjærsgaard vil kun bruge det til at provokere os og tiltrække opmærksomhed. Det er hun ikke værdig til. Vores politik er nu at ignorere provokationer fra Dansk Folkeparti. Vi vil hellere have en dialog med dem, der vil forvalte ytringsfriheden forsvarligt og anstændigt," siger talsmand Kassem Ahmed, der forudser, at nogle danske muslimer kan tænkes at sende trusselbreve til Pia Kjærsgaard.

"Ret kløgtigt"
At tegne Muhammed er en genistreg fra Dansk Folkepartis side, vurderer lektor i politisk kommunikation Klaus Kjøller fra Københavns Universitet.

"Det er ret kløgtigt. De har alt at vinde med denne annonce. Al erfaring viser, at jo højere indvandrere og kultursammenstød kommer på dagsordenen, jo flere stemmer får DF," siger han til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: