Minister beskyldt for miljø-spin

Når Miljøministeriets embedsmænd skal informere borgerne om klodens sande tilstand, skal de også sørge for, at deres chef fremstår i et godt lys

Slettet Bruger,

20/04/2008

Når Miljøministeriets embedsmænd skal informere borgerne om klodens sande tilstand, skal de også sørge for, at deres chef fremstår i et godt lys. Det fremgår af et internt notat fra miljøminister Troels Lund Poulsen, som er kommet Politiken i hænde.

Af notatet fremgår det blandt andet, at "det er en god idé at forelægge flere initiativer på én gang i en samlet pakke. For eksempel hvis det er to gode initiativer og en dårlig sag."

Spin-vejledningen møder kritik fra professor i offentlig forvaltning ved Aarhus Universitet, Peter Munk Christiansen.

Overskrider etisk grænse
"Det her er ikke i strid med juraen. Men det overskrider en etisk grænse, fordi man bruger samlede pakker til at foretage en eller anden form for vildledning af offentligheden," siger Peter Munk Christiansen til Politiken. Han mener, at det især er et problem, hvis en dårlig sag skal vente på, at der kommer to gode sager, den kan pakkes ind i.

Notatet har fået oppositionen op i det røde felt.

"Det her viser, at der er tale om en meget kynisk minister, som går mere op i spin end i miljøets vilkår. Og det viser, at det ikke er ministerens førsteprioritet at få løst de problemer, vi har på miljøområdet," siger Benny Engelbrecht (S), der er medlem af Folketingets Miljøudvalg, og som overvejer at klage over notatet til Folketingets præsidium.

Glad for politisering
De Konservatives miljøordfører, Per Ørum Jørgensen, mener ikke, at ministeren overskrider en etisk grænse.

"Det synes jeg ikke. Det her handler jo blot om, hvordan budskaberne skal serveres, og jeg synes faktisk, at det er et udtryk for, at vi har fået en miljøminister, der ønsker at gøre noget for miljøet, for han skriver jo, at svarene skal politiseres, og det er jeg glad for," siger Per Ørum Jørgensen.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra Troels Lund Poulsen, da han holder bededagsferie.

[email protected]

Kilde: