Miljøvismænd: Politisk indsats for vedvarende energi er overflødig

Af Ole Birk OlesenRegeringens dyre planer for omlægning af det danske energiforbrug fra fossile brændstoffer til vedvarende energi er ikke nødvendi...

Slettet Bruger,

12/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Regeringens dyre planer for omlægning af det danske energiforbrug fra fossile brændstoffer til vedvarende energi er ikke nødvendige. Det er budskabet fra Det Miljøkonomiske Råd i dets første rapport.

Rådet har fremskrevet det danske energiforbrug og udledningen af CO2 til 2025 og finder, at andelen af vedvarende energi i forbruget vil stige til 30 procent, mens forbruget af fossile brændstoffer vil falde med 15 procent. Den samlede CO2-uledning vil ligeledes falde med 15 procent.

På den baggrund konkluderer miljøvismændene: "Fremskrivningen tyder på, at en række centrale målsætninger i den danske energipolitik opfyldes, selv uden yderligere tiltag."

Den konklussion vækker ikke begejstring hos miljøminister Connie Hedegaard, som netop har forhandlet en energiaftale hjem på Christiansborg, der sætter nye tiltag i søen. Hun mener, at miljøvismændenes rapport er fyldt med fejl og teoretiske overvejelser fjernt fra virkeligheden.

"Der er for eksempel en præmis om, at man slet ikke behøver støtte vedvarende energi mere, end vi har gjort før, for den kommer helt af sig selv. Det er der ikke ret meget ude i virkeligheden, der tilsiger. Det undrer mig elementært, at man kan hævde, at de 10 øre, vi hidtil har givet i tilskud til vindkraft, er nok, for det er jo notorisk ikke nok. Det har vi jo kunnet se, for det har ikke tiltrukket investorer, og udbygningen med vedvarende energi de sidste par år har ikke været, som vi har ønsket," siger Connie Hedegaard ifølge Ritzaus Bureau.

[email protected]

Kilde: