Michael Moore-foredrag skal undersøges af Statsforvaltninge

Slettet Bruger,

23/08/2007

Når politikerne i Region Syddanmark skal til foredrag med Michael Moore, er det ikke skatteyderne, der skal betale for de over 1.000-kroner dyre biletter. Det mener Dansk Folkeparti, der vil have Statsforvaltningen til at undersøge sagen.

"Man sender regningen videre til skatteyderne for et foredrag, der ikke er noget fagligt indhold i," siger Bjarne Juel Møller (DF), medlem af Region Syddanmarks regionsråd, til Ritzau.

Michael Moore skal tale om sin nye film Sicko, i hvilken han roser statsstyret sundhedspolitik. Filmen er blevet kritiseret fra flere sider, blandt andet fra den amerikanske tv-station CNN, der mener at have fundet adskillige faktuelle fejl.

Dyre billetter
Prisen for at høre Michael Moores foredrag er på 1.600 kr. per billet, og det er 1.600 kr. for meget, mener Dansk Folkepartis medlemmer i Region Syddanmark.

Administrerende direktør i Region Syddanmark, Kjeld Zacho Jørgensen, siger, at arrangementet falder inden for de retningslinjer, der normalt er for temaarrangementer for rådsmedlemmerne. Desuden vil kun fem-seks af regionsrådets medlemmer deltage i foredraget, siger han.

I Sønderborg Kommune skal man også ind og høre Michael Moore. Her har man brugt 112.000 kr., hvilket svarer til 70 billetter.

[email protected]

Opdateret 13:18

Kilde: