Mette Frederiksen: Vores debat er blevet mat

Den socialdemokratiske folketingsgruppes næstformand Mette Frederiksen efterlyser nu mere intern politisk debat

Slettet Bruger,

11/05/2008

Den socialdemokratiske folketingsgruppes næstformand Mette Frederiksen efterlyser nu mere intern politisk debat. Den har i for lang tid været undertrykt af frygt for fløjkrige og det forhindrer partiet i at fremstå som et regeringsalternativ, mener hun. Det skriver Berlingske Tidende.

"I bekymring over, om det bliver opfattet som splittelse og fløjkampe, er den politiske debat hos Socialdemokraterne blevet mat. Det er et problem for os. Hvis vi skal vinde næste valg, så kræver det, at vi vil være et klart alternativ til den nuværende regering. Det kræver en anden kampgejst," siger Mette Frederiksen til Berlingske Tidende.

Udtalerne kommer i forbindelse med en række interviews, avisen har foretaget blandt socialdemokratiske topfolk i forbindelse med "tiårsjubilæet" for Pinsepakken. Ti år, der har ført vælgertilslutningen til S fra 36 procent og ned omkring 22.

"Vi er blevet et lille parti, og det ville vi aldrig tidligere have accepteret at være. Vi skal op over 30 pct. igen. Det er dér, vi skal ligge som parti," erklærer Mette Frederiksen.

Mogens Lykketoft, der var en af hovedmændene bag Pinsepakken, bakker op. Partiet har været for tilbagelænede, både under Nyrup, Lykketoft selv og i Helle Thorning-Schmidts år som partifomand.

"Der er brug for en meget mere offensiv politik, og vi har et fælles ansvar for, at vi har været mere defensive, end vi selv kan lide at være," udtaler Lykketoft.

Til gengæld afviser den politiske ordfører Henrik Sass Larsen kritikken.

"Der er jo nogle enorme forventninger til os. Det er på den ene side godt, fordi det er jo med til at stadfæste, at vi er alternativet. Men omvendt er præstationskravene nogle gange absurde," siger Henrik Sass Larsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: