Mere venstreradikal vold på vej

Slettet Bruger,

03/09/2007

Når beboerne på Nørrebro har fejet glasskårene op og skubbet deres udbrændte biler væk, kan de se frem til flere demonstrationer med kampklædte venstreradikale. Aktionen, der lørdag nat raserede den københavnske bydel, var nemlig kun en del af en ugelang kampagne, der kulminerer på torsdag. Men allerede fra starten af ugen kan nye arrangementer forventes, skriver Berlingske Tidende.

Inden aktionerne gik i gang, forsikrede arrangørerne om, at der skam var tale om fredelige demonstrationer. Men efter en nat med 23 brande og adskillige plyndrede butikker er arrangørerne "ikke ærgerlige over" ødelæggelserne.

"Det var en helt forståelig reaktion på vores frustrationer over politikernes manglende evne til at løse problemet. Halvårsdagen for rydningen vakte mange minder, og vi er ikke ærgerlige over det, der skete i nat. Det eneste, der ærgrer os, er, at vi stadig ikke har noget ungdomshus," udtalte en anonym repræsentant for pressegruppen i går.

Velforberedt vold
Københavns Politi bekræfter, at volden var alt andet end tilfældig.

"Det er vores indtryk, at en del af de unge havde forberedt sig ret godt på urolighederne," siger chefkriminalinspektør Per Larsen og fortsætter:

"Den eneste forskel fra urolighederne ved rydningen af Ungdomshuset er, at det denne gang var mere lokalt og foregik på et mindre område. Men de var ikke mindre velorganiserede."

[email protected]

Kilde: