Masser af "hul i hovedet" hos Socialdemokraterne

"Det er helt hul i hovedet at beskatte boligejerne hårdere

Slettet Bruger,

09/05/2008

"Det er helt hul i hovedet at beskatte boligejerne hårdere."

Sådan udtrykte Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, sig om et forslag fra Den Røde Skole om at øge boligskatterne. Nu viser det sig, hovedhullerne er endog meget udbredte i hendes eget parti.

Berlingske Research har i en rundspørge kontaktet partiets 92 kredsformænd - 44 har svaret. Af dem siger hele 43 procent, at "gevinsten ved boligsalg bør beskattes i et eller andet omfang". Kun 29 procent af S-kredsformændene siger nej til spørgsmålet, mens 20 procent ikke ønsker at svare.

Også i Socialdemokraternes ledelse synes tanken om øget boligskat at nyde en vis opbakning. Gruppenæstformand Mette Frederiksen siger ganske vist, at partiet ikke har nogen konkrete planer om at forhøje skatten på bolig, men samtidig siger hun, at det er klogest først at tage stilling til emnet, når regeringens skattekommission har fremlagt sine tanker.

"Den bedste tilgang til en skattereform er, at de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder. Det gælder også for boligskatten," siger Mette Frederiksen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: